Up
Down

Bävan
Regi: Clara Bodén

Biografi
Regi: Magnus Bärtås

La Viande + L'amour
Regi: Johanna Rubin

The Mill & the Cross
Regi: Lech Majewski

Myrlandet
Manus/regi: Jonas Selberg Augustsén

Poeten i elefanthuset
Regi: Anna Juhlin

Höstmannen
Regi: Jonas Selberg Augustsén

Your Mind is Bigger than all the Supermarkets in the World
Cecilia Neant Falk

Slåss
Regi: Clara Bodén

i tranornas land/en film om Chongming Island
Regi: Lisa Hagstrand

Sagan om penseln/La favola del Penello
Regi: Andreas Kassel

Trädälskaren
Regi: Jonas Selberg Augustsén

Processen
Regi: Jonas Selberg Augustsén

Historia
Regi: Mathew Moore

Jag tänker på mig själv - och vänstern
Regi: Maria Rydbrink Raud

Kalven och friheten
Regi: Jonas Selberg Augustsén

Getingen
Regi: Mårten Barkvall

Med kameran som tröst Del 2
Regi: Carl Johan De Geer

Zonen
Regi: Esaias Baitel

 

 

 

Hem


Under produktion

 

Om Bokomotiv | Kontakt

När jag kom in i verksamheten, 1983, så hade Håkan Alexandersson och Carl Johan De Geer filmat sedan 1960. De första filmerna var korta och när den första långfilmen var på gång så skrev Carl Johan på regissörsuppropet mot Harry Schein, vilket ledde till att det inte blev något mer än en pilot.

Sedan kom då detta som har varit både en glädje och ett ok "Tårtan" 1972.   Tre år senare föds "Doktor Krall".

I slutet av 70-talet, när jag driver ett bokförlag, möter jag Carl Johan De Geer. Han publicerar några av sina alster hos mig, bl a "Med kameran som tröst del 1".

Håkan och Carl Johan har fått ja på en ny TV-serie, "Privatdetektiven Kant". Vi hittar ett nedlagt konstgjuteri, 700 kvadratmeter stort, på Västmannagatan mitt i Stockholm. Detta skall bli vårt hem i åtta år.

Det var i och med "Privatdetektiven Kant" som jag kom att jobba närmare med film och television. Först framför kameran, sedan fann jag min plats bakom densamma.

Meyers f d konstgjuteri blev Meyerateljéerna.

Under senare halvan 80-talet rådde en febril aktivitet i dessa lokaler plus att vi hyrde ett antal rivningslägenheter i angränsande hus. Här klipptes det flera filmer parallellt, samtidigt som det pågick nya inspelningar.

Förutom en mängd kortfilmer och TV-serien "N.O.A" gjorde vi långfilmerna "Tvätten", "Spårvagn till havet", "Res aldrig på enkel biljett", "Werther" och "Hammar".

Så blev det så i början på 90-talet att Håkan å ena sidan och Carl Johan och undertecknad å den andra, gick skilda vägar. Vi valde att arbeta under det gamla bokförlagsnamnet Bokomotiv. Den film som fick mest uppmärksamhet var den 17 minuter långa "Mormor, Hitler och jag", av Carl Johan De Geer. En film som fått distribution i mer än 70 länder, och visats på hundratals filmfestivaler världen över.

Nu skriver vi 2006 och jag har tagit över som ensam ägare av detta filmsällskap. Under detta paraply kommer det att samlas hängivna filmskapare i blandade genrer. Vi vill vara nyfikna och inte väja för varken ett annorlunda innehåll eller nyskapande estetiska uttryck.

Vi är tacksamma för kritik, oavsett positiv eller negativ, så berätta vad du tycker om vår filmer. Du är också välkommen med nya filmidéer.

Freddy Olsson, producent