Up
Down

Bńvan
Regi: Clara BodÚn

Biografi
Regi: Magnus Bńrtňs

La Viande + L'amour
Regi: Johanna Rubin

The Mill & the Cross
Regi: Lech Majewski

Myrlandet
Manus/regi: Jonas Selberg AugustsÚn

Poeten i elefanthuset
Regi: Anna Juhlin

Höstmannen
Regi: Jonas Selberg Augustsén

Your Mind is Bigger than all the Supermarkets in the World
Cecilia Neant Falk

Slåss
Regi: Clara Bodén

i tranornas land/en film om Chongming Island
Regi: Lisa Hagstrand

Sagan om penseln/La favola del Penello
Regi: Andreas Kassel

Trädälskaren
Regi: Jonas Selberg Augustsén

Processen
Regi: Jonas Selberg Augustsén

Historia
Regi: Mathew Moore

Jag tänker på mig själv - och vänstern
Regi: Maria Rydbrink Raud

Kalven och friheten
Regi: Jonas Selberg Augustsén

Getingen
Regi: Mårten Barkvall

Med kameran som tröst Del 2
Regi: Carl Johan De Geer

Zonen
Regi: Esaias Baitel

 

 

 

Hem


Under produktion
     
  Buljong  
  Sverige, 1995, 77 min, 35 min, färg  
  Regi: Carl Johan De Geer  
     
     
  En författarinna har tagit på sig uppgiften att skildra 1900-talet i en roman. Vad kan man ge för bild av detta decennium? Är ordet "buljong", i betydelsen koncentrat, en bra beskrivning? Nej. "Jag" då? Nej. Under ett tandläkarbesök får hon en idé.  

   
  I rollerna Carl Johan De Geer, Marianne Lindberg, Gert Fylking, Regina Lund, Iwa Boman, Raphael Wolfert, Håkan Alexandersson, Ulf Åkerhjelm (musiker), Mats G. Bengtsson (musiker), Kjell Westling (musiker), Anders Nilsson (musiker), Ulf Mattmar (polarforskare), Rebecca Afzelius (dotter 1), Nina De Geer (dotter 2), Håkan Jaensson (kulturredaktör), Anders Paulrud (kulturredaktör), Sven Blomberg (restauranggäst), Tord Lund (restauranggäst), Anders Petersen (restauranggäst), Mats Petersson (restauranggäst), Anne-Marie Özkök (restauranggäst), Lütfi Özkök (restauranggäst), Ernst De Geer (konstnären som barn), Ernst Billgren (målare på fabrik)  
  Regi Carl Johan De Geer  
  Manus Carl Johan De Geer  
  Producent Freddy Olsson  
  Foto Carl Johan De Geer, Anders Nilsson, Ulf Mattmar, Micke Wallin  
  Musik Kjell Westling  
  Scenograf Carl Johan De Geer  
  Klippning Helena Fredriksson, Carl Johan De Geer  
  Ljudtekniker Ulf Mattmar, Helena Fredriksson, Owe Svensson  
  Ljussättare Bruno Rådström, Åke Jonasson  
  Negativklippning Karin Giernoth  
  Scenografiassistent Ylva Skeppström  
  Klädassistent Ylva Skeppström  
  Mixning Owe Svensson  
  Laboratorium Swelab Filmlaboratoriet AB  
       
       
  Producerad av Bokomotiv - De Geer & Olsson AB med stöd av Svenska Filminstitutet/ filmkonsulent Bo-Erik Gyberg och Konstnärsnämnden  
       
 
 

En författarinna har tagit på sig uppgiften att skildra 1900-talet i en roman. Vad kan man ge för bild av detta decennium? Är ordet "buljong", i betydelsen koncentrat, en bra beskrivning? Nej. "Jag" då? Nej. Under ett tandläkarbesök får hon en idé. Hennes huvudfigur är en fotograf, besatt av att ta bilder. Han tar allt och alla, inget är för perifert för hans intresse. Han försöker sälja bilderna till tidningarnas kulturredaktioner, men utan framgång. Av en vän på en restaurang får han rådet att frysa in fotona. Men eftersom man inte vet hur länge det finns elektricitet som kan hålla frysarna igång, bestämmer sig fotografen för att ge sig av till polartrakterna med alla sina bilder i en resväska.

År 3065 hittar en forskarexpedition på rutinuppdrag kroppen av fotografen och hans bilder. De försöker tolka 1900-talet utifrån detta absurda collage. Man kommer fram till att 1900-talet var ett århundrade fullt av rituella ceremonier och skräck. Ångest är det gemensamma uttrycket i alla bilderna.

I en parallell historia (tidigare visad separat under titeln Småkakor) skildras en konstnärs personliga historia, hans uppväxt i en familj där fadern var en misslyckad småföretagare som slog sig på måleri och modern avskydde allt vad konst hette, hans konstskolestudier och alla frustrationer som ledde till besök hos terapeuter och hur han slutligen hittar sin stil genom att plocka ner, "dekonstruera" sitt barndomsrum. Han funderar mycket på ångest och att människan är anpassad till ett skogsliv och inte till ett storstadsliv.

 
     

 
  Folkets Bio
www.folketsbio.se